Voetreflex Massage

 

Als we onze voeten bekijken dan kunnen we die in verschillende zones onderverdelen en zo het lichaam geprojecteerd zien op/in onze voeten.

Voetreflex massage is erop gericht de zones van de voet

die in verbinding staan met de diverse organen, zenuwen

en klieren, een impuls te geven, zodat het desbetreffende  (zieke) orgaan zich kan herstellen of een zwak orgaan zich kan versterken. Door de behandeling kunnen verstoringen, die zich in het lichaam hebben gevormd, worden opgeheven

waardoor het lichaam in staat is zichzelf te genezen. Deze voetreflex massage helpt om het lichaam te ontspannen en helpt daarmee om eventuele blokkades te verwijderen en de energiedoorstroming te bevorderen, waardoor lichaam en geest weer in evenwicht raken. Deze vorm van drukpuntmassage zorgt voor een algehele welbevinding van het lichaam en zorgt voor een betere doorbloeding van onze bloedvaten. Dit heeft als gevolg dat afvalstoffen beter naar uitscheidingsorganen kunnen worden vervoerd. Tevens worden de hormoon- en zenuwfuncties kwalitatief gezien beter.

Voor wie is voetreflex massage gewenst?

Deze vorm van massage is voor iedereen geschikt die lichamelijke klachten

ervaart, gegrond aan verschillende oorzaken variëren van stress tot overbelasting.

Zo wordt voetreflex massage veel toegepast bij

slaapstoornissen, hoofdpijn, spier- en gewrichtpijn,

menstruatiepijn, chronische klachten en tegen stress

en depressie.

Wel moet er gezegd worden dat voor deze doelgroep

de therapie regelmatig herhaald zal moeten worden

om een juist effect te creëren of om te behouden.

Tot slot moet er gezegd worden dat de

voetreflexmassage absoluut geen geneesmiddel is.

Het is slechts een therapie om pijnen (tijdelijk) te verlichten. Wel wordt het natuurlijke herstelvermogen van een persoon gestimuleerd.

Waarom is voetreflex massage gewenst?

Voetreflex massage heeft niet alleen een ontspannende en pijnverlichtende werking, het bevat ook een preventieve werking.
Tijdens de behandeling (die 60 min duurt) kunnen verschillende verschijnselen optreden. Schrik hier niet van, integendeel, het is zelfs een positief teken, omdat er dan namelijk een genezend proces in werking is getreden.